title
baner_cuketova_pizza_s_lucinou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 0 hodnotenia)

Cuketová pizza s Lučinou

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 200 gLučina Originál
  • 400 ghladká múka
  • 40 gdroždie
  • 1 štipkacukor
  • 240 mlteplá voda
  • soľ
  • 2 čajová lyžičkaolivový olej
  • 6 polievková lyžica bazalkovépesto
  • 1 kscuketa
26927903_lucina_1_kg_3d_model_1245x915px.jpg
  1. Do misy nasypte múku. V strede urobte jamku a rozdrobte do nej droždie. Posypte štipkou cukru a zalejte teplou vodou. Nesmie byť horúca, aby droždie „nespálila“. Prikryte misu utierkou a nechajte vykysnúť kvások. Bude to trvať asi 15 minút. Potom pridajte soľ a olej a vypracujte pružné cesto. Nechajte ho v mise pod utierkou kysnúť 45 minút.
  2. Cesto rozdeľte napoly a vytvorte placky. Môžete si pomôcť valčekom alebo cesto vyťahajte prstami. Preložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Každú placku potrite dvomi lyžicami pesta a obložte plátkami cukety. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte asi 20 minút.
  4. Pizzu posypte kúskami Lučiny.

Výživové údaje na 100 g

energie
885,7 kj / 210,9 kcal
tuky
8,6 g
sacharidy
26,8 g
z toho cukry
1,7 g
bielkoviny
6,2 g
soľ
0,7 g
vláknina
1,7 g