Zelenú šošovicu uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode (dajte pozor, aby sa nerozvarila).
Medzitým na panvici na olivovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista.
Do misy dajte mleté mäso, Lučinu, eidam, strúhanku, rozšľahané vajce, osmaženú cibuľu, uvarenú zelenú šošovicu (tej je po uvarení cca 300 g), 1 lyžičku soli, ¼ lyžičky čierneho korenia a 1 lyžičku korenia. Všetko dobre rukami prepracujte a spojte. Zo vzniknutej zmesi tvarujte fašírky (vznikne približne 10 až 12 kusov podľa veľkosti).
Na panvicu dajte lyžicu olivového oleja a fašírky vyprážajte na strednom plameni z oboch strán.
V miske zmiešajte všetky suroviny na dip. Dip osoľte a okoreňte podľa chuti.
Hotové fašírky môžete podávať na mixe šalátov alebo rukole s bylinkovým dipom.