title
cockove-karbanatky-s-bylinkovym-dipem_1245x915px (1).png
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Šošovicové fašírky s bylinkovým dipom

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 120 gLučina Línia
  • 150 gzelená šošovica
  • 250 gmleté hovädzie mäso
  • 50 gstrúhaný eidam 30%
  • 60 gstrúhanka
  • 1 ksvajce
  • 1 kscibuľa
  • 1 čajová lyžičkakorenie talianske bylinky
  • olivový olej na smaženie
  • 80 gbiely jogurt
  • 1 čajová lyžičkacitrónová kôra
  • 1 čajová lyžičkanasekané čerstvé bylinky
  • 1 čajová lyžičkasoľ
  • čierne korenie
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Zelenú šošovicu uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode (dajte pozor, aby sa nerozvarila).
     
  2. Medzitým na panvici na olivovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista.
     
  3. Do misy dajte mleté mäso, Lučinu, eidam, strúhanku, rozšľahané vajce, osmaženú cibuľu, uvarenú zelenú šošovicu (tej je po uvarení cca 300 g), 1 lyžičku soli, ¼ lyžičky čierneho korenia a 1 lyžičku korenia. Všetko dobre rukami prepracujte a spojte. Zo vzniknutej zmesi tvarujte fašírky (vznikne približne 10 až 12 kusov podľa veľkosti).
     
  4. Na panvicu dajte lyžicu olivového oleja a fašírky vyprážajte na strednom plameni z oboch strán.
     
  5. V miske zmiešajte všetky suroviny na dip. Dip osoľte a okoreňte podľa chuti.
     
  6. Hotové fašírky môžete podávať na mixe šalátov alebo rukole s bylinkovým dipom.

! Náš tip !

Na dip budete potrebovať:

  • Lučina Linie
  • biely jogurt
  • citrónová kôra
  • čerstvé bylinky

Výživové údaje na 100 g

energie
1026,9 kj / 244,5 kcal
tuky
14,4 g
sacharidy
17,6 g
z toho cukry
1,9 g
bielkoviny
12,1 g
soľ
1,0 g
vláknina
0,8 g