Droždie vymiešame s lyžičkou cukru na riedku kašu. Potom pridáme tretinu mlieka a lyžicu múky a necháme 10 – 15 minút kysnúť kvások.
Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor a soľ. Do zmesi s droždím pridáme rozpustené maslo a vajce a miešame. Postupne pridávame zmes s droždím do misy s múkou a dobre miešame, dokiaľ nevznikne hladké cesto.
Misu prikryjeme fóliou a necháme cesto kysnúť na teplom mieste po dobu asi 1 hodiny, alebo dokiaľ nezdvojnásobí svoj objem. Počas kysnutia 2× cesto trochu stlačíme.
Príprava náplne:
V mise zmiešame mäkké maslo, hnedý cukor a mletú škoricu a vytvoríme zmes na náplň.
Zostavenie a pečenie:
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto na obdĺžnik s hrúbkou asi 1⁄2 cm. Na cesto rozotrieme náplň tak, aby pokryla celý povrch a potom cesto zrolujeme v pozdĺžnom smere a nakrájame na 12 – 15 kusov.
Kusy cesta umiestnime zrezanou stranou dolu na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich kysnúť ďalších 15 – 20 minút.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a cinnamon rolls pečieme 15 – 20 minút, dokiaľ nie sú zlatisto hnedé.
Krém:
V mise miešame Lučinu Originál, mäkké maslo, práškový cukor a vanilkový extrakt, dokiaľ nevznikne hladká zmes. Cinnamon rolls necháme po vytiahnutí z rúry trochu vychladnúť a potom ich potrieme pripraveným krémom.