title
LEF_9220 (1).jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Cinnamon Rolls s krémom z Lučiny Originál

130 min + 130
12 porcií

Budete potrebovať

  • 500 ghladká múka
  • 60 gcukor
  • 1 čajová lyžičkasoľ
  • 0.50 ks čerstvédroždie
  • 200 mlteplé mlieko
  • 60 gmaslo
  • 1 ks veľkévajce
  • 110 g náplňmaslo
  • 200 g náplňhnedý cukor
  • 2.50 čajová lyžička náplňmletá škorica
  • 200 g krémLučina Originál
  • 115 g krémmaslo
  • 50 g krémpráškový cukor
  • 1 čajová lyžička krémvanilkový extrakt

Príprava cesta:

  1. Droždie vymiešame s lyžičkou cukru na riedku kašu. Potom pridáme tretinu mlieka a lyžicu múky
    a necháme 10 – 15 minút kysnúť kvások.
  2. Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor a soľ. Do zmesi s droždím pridáme rozpustené maslo a vajce a miešame. Postupne pridávame zmes s droždím do misy s múkou a dobre miešame, dokiaľ nevznikne hladké cesto.
  3. Misu prikryjeme fóliou a necháme cesto kysnúť na teplom mieste po dobu asi 1 hodiny, alebo dokiaľ
    nezdvojnásobí svoj objem. Počas kysnutia 2× cesto trochu stlačíme.

 

Príprava náplne:

  1. V mise zmiešame mäkké maslo, hnedý cukor a mletú škoricu a vytvoríme zmes na náplň.

 

Zostavenie a pečenie:

  1. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto na obdĺžnik s hrúbkou asi 1⁄2 cm. Na cesto rozotrieme náplň tak, aby pokryla celý povrch a potom cesto zrolujeme v pozdĺžnom smere a nakrájame na 12 – 15 kusov.
  2. Kusy cesta umiestnime zrezanou stranou dolu na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich kysnúť ďalších 15 – 20 minút.
  3. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a cinnamon rolls pečieme 15 – 20 minút, dokiaľ nie sú zlatisto
    hnedé.

 

Krém:

  1. V mise miešame Lučinu Originál, mäkké maslo, práškový cukor a vanilkový extrakt, dokiaľ nevznikne
    hladká zmes. Cinnamon rolls necháme po vytiahnutí z rúry trochu vychladnúť a potom ich potrieme
    pripraveným krémom.

Výživové údaje na 100 g

energie
1587,3 kj / 377,9 kcal
tuky
19,9 g
sacharidy
43,7 g
z toho cukry
20,9 g
bielkoviny
5,7 g
soľ
0,4 g
vláknina
1,4 g