title
cibule-plnene-parenicou-a-mletym-masom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Cibule plnené parenicou a mletým mäsom

30 min
10 porcií

Budete potrebovať

  • 2 ksparenica Liptov
  • 10 kscibuľa
  • 60 gslanina
  • 150 gmleté mäso
  • soľ a čierne korenie
  • 3 polievková lyžicastrúhanka
  • 1 ksvajce
  1. Mäso premiešame s vajíčkom, koreninami a strúhankou.
  2. Cibuliam odrežeme vršky a vnútro vydlabeme. Naplníme stočenou slaninkou, Liptov parenicou a nakoniec do stredu dáme mäso. 
  3. Zapekáme v rúre pri 180ºC asi 20 minút. 
  4. Servírujte s čerstvými bylinkami, úspech a uznanie Vašich hostí máte zaručený. 


     

! Náš tip !

Liptov parenica je tradičný syr mimoriadne vhodný na pečenie a zapekanie vďaka svojej rozplývajúcej sa konzistencii. Stuha Liptov parenice sa veľmi dobre odmotáva, a preto príprava receptu je rýchla a jednoduchá.

Výživové údaje na 100 g

energie
603,9 kj / 143,8 kcal
tuky
8,8 g
sacharidy
8,7 g
z toho cukry
3,8 g
bielkoviny
7,5 g
soľ
0,7 g
vláknina
1,6 g