Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi
Bez lepku
(0 z 1 hodnotenia)
Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi
15 min
+ + 5 min
2 porcia
Budete potrebovať
100 g
Strúhaný syr Liptov
Sýr Vrchár výrazný a aromatický
2 ks
filé zo šťuky
1 ks
malá cibuľa
200 g
gaštany v šupke
500 ml
zeleninový vývar
20 g
maslo Liptov
15 g
kryštálový cukor
600 g
kel
1 polievková lyžica
slnečnicový olej
soľ a čierne korenie
citrónová šťava
tymián
Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút v polovici dávky vývaru.
V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a opražíme do zlatohneda.
Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru. Na masle opražíme cibuľku, pridáme kel, okoreníme, posolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme.
Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek kelu, gaštanov a strúhaného syra Liptov Gerlach.
Výživové údaje na 100 g
energie
397,2 kj / 94,6 kcal
tuky
3,7 g
sacharidy
8,3 g
z toho cukry
2,5 g
bielkoviny
5,6 g
soľ
0,4 g
vláknina
2,1 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.