title
Burek-se-spenatem_1245x915px.jpeg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Burek se špenátom

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 3 ksLučina Originál 100g
  • 1 ksmrazený listový špenát
  • 3 strúčikcesnak
  • 2 ksmladá cibuľka
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • soľ
  • rímska rasca
  • 2 kslístkové cesto
  • 1 hrsťsézamové semienka
  1. Na olivovom oleji osmažte jemne nasekaný cesnak a nakrájanú jarnú cibuľku s trochou rímskej rasce. Pridajte špenát a poduste 15 minút, potom stiahnite z ohňa a vmiešajte 3 Lučiny.
     
  2. Na plech položte papier na pečenie tak, aby prečnieval cca 4 cm cez okraje plechu. Položte prvú vrstvu filo cesta rozdeleného na polovicu a bohato pokvapkajte olivovým olejom. Na cesto rozprestrite špenát, prikryte druhou polovicou cesta a znova bohato pokvapkajte olivovým olejom a posypte sezamom. Rohy prečnievajúceho papiera zopnite špáradlom, aby vytvoril vaničku, a dajte piecť na 150 °C dozlatista.

Výživové údaje na 100 g

energie
1154,4 kj / 274,9 kcal
tuky
20,9 g
sacharidy
14,6 g
z toho cukry
1,2 g
bielkoviny
5,7 g
soľ
0,5 g
vláknina
0,3 g