Rúru predhrejeme na 180 °C na horný i dolní ohrev. Zapekaciu misku (20 × 30 cm) vytrieme maslom.Horkú čokoládu nakrájame a rozpustíme ju v panvici s maslom na miernom ohni. Potom ju stiahneme z ohňa, premiešame do hladka a necháme mierne vychladnúť.
Cesto pripravíme tak, že do zmesi čokolády a masla najprv metličkou vmiešame vajcia, potom cukor a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme múku a soľ a vmiešame.
Cesto na brownies rovnomerne rozotrieme do formy a pečieme v rúre 25 – 30 minút. Dokonalé brownies by mali byť vo vnútri stále mierne vlhké. Upečené brownies necháme vo forme vychladnúť.
Medzitým pripravíme karamel. Cukor dáme do rajnice so hrubším dnom a pri strednej teplote pomaly uvaríme na karamel. Vmiešame na kúsky nakrájané maslo a následne po častiach horúcu smotanu. Dobre premiešame, pridáme soľ a necháme pri nízkej teplote krátko povariť (2 – 3 minúty). Prelejeme do misky a necháme za občasného miešania vychladnúť.
Vychladnuté brownies natrieme Pribináčikom, pokvapkáme karamelom a dáme vychladnúť do chladničky.
! Náš tip !
Tento recept na brownies je ideálny na využitie zvyškov sladkostí! Po vychladnutí nimi môžete brownies ozdobiť.