title
pribinacek_brownies_1245x915px.jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Brownies s karamelom a Pribináčikom

75 min
15 porcií

Budete potrebovať

  • 250 ghorká čokoláda
  • 250 gmaslo
  • 250 gcukor
  • 1 ksvanilkový cukor
  • 5 ksvajce
  • 170 ghladká múka
  • štipka soli
  • 2 ksPribináček Vanilka 125g
  • Na karamel:
  • 100 g krupicovýcukor
  • 40 gmaslo
  • 80 gsmotana na šľahanie 33 %
  • štipka soli
PBCK_vanilka_125_1245x915px.jpg
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C na horný i dolní ohrev. Zapekaciu misku (20 × 30 cm) vytrieme maslom.Horkú čokoládu nakrájame a rozpustíme ju v panvici s maslom na miernom ohni. Potom ju stiahneme z ohňa, premiešame do hladka a necháme mierne vychladnúť.
  2. Cesto pripravíme tak, že do zmesi čokolády a masla najprv metličkou vmiešame vajcia, potom cukor a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme múku a soľ a vmiešame.
  3. Cesto na brownies rovnomerne rozotrieme do formy a pečieme v rúre 25 – 30 minút. Dokonalé brownies by mali byť vo vnútri stále mierne vlhké. Upečené brownies necháme vo forme vychladnúť.
  4. Medzitým pripravíme karamel. Cukor dáme do rajnice so hrubším dnom a pri strednej teplote pomaly uvaríme na karamel. Vmiešame na kúsky nakrájané maslo a následne po častiach horúcu smotanu. Dobre premiešame, pridáme soľ a necháme pri nízkej teplote krátko povariť (2 – 3 minúty). Prelejeme do misky a necháme za občasného miešania vychladnúť.
  5. Vychladnuté brownies natrieme Pribináčikom, pokvapkáme karamelom a dáme vychladnúť do chladničky.

! Náš tip !

Tento recept na brownies je ideálny na využitie zvyškov sladkostí! Po vychladnutí nimi môžete brownies ozdobiť.

Výživové údaje na 100 g

energie
1840.9 kj / 438.3 kcal
tuky
28.1 g
sacharidy
40.5 g
z toho cukry
30.3 g
bielkoviny
5.6 g
soľ
0.3 g
vláknina
2.5 g