title
sedlcansky_s bramborami_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Zemiaky zapečené so Sedlčanským hermelínom

50 min
4 porcia

Budete potrebovať

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Olúpte a umyte zemiaky. Vložte ich do veľkého hrnca so studenou osolenou vodou. Uveďte do varu a varte 20 – 25 minút. Po uvarení zlejte vodu.
  2. Olúpte a najemno nakrájajte cibuľu. Rozpustite maslo na panvici a restujte cibuľu 5 minút, dokiaľ nebude priehľadná. Pridajte slaninu a restujte ešte niekoľko minút.
  3. Predhrejte rúru na 180 °C. Vymažte zapekaciu misu. Nakrájajte zemiaky na kolieska a Sedlčanský hermelín na plátky. Položte polovicu zemiakov do misy, pridajte polovicu cibule so slaninou a rozložte polovicu plátkov Sedlčanského hermelínu. Opakujte so zvyšnými ingredienciami. Zalejte smotanou a mierne osoľte a okoreňte.
  4. Pečte 15 minút, dokiaľ sa syr úplne nerozpustí.

! Náš tip !

Tento recept je možné použiť ako prílohu alebo aj ako hlavný chod v kombinácii s listovým šalátom ako ľahkou prílohou!

Výživové údaje na 100 g

energie
680.9 kj / 162.1 kcal
tuky
10.0 g
sacharidy
12.4 g
z toho cukry
1.5 g
bielkoviny
5.5 g
soľ
0.7 g
vláknina
1.1 g