Olúpte a umyte zemiaky. Vložte ich do veľkého hrnca so studenou osolenou vodou. Uveďte do varu a varte 20 – 25 minút. Po uvarení zlejte vodu.
Olúpte a najemno nakrájajte cibuľu. Rozpustite maslo na panvici a restujte cibuľu 5 minút, dokiaľ nebude priehľadná. Pridajte slaninu a restujte ešte niekoľko minút.
Predhrejte rúru na 180 °C. Vymažte zapekaciu misu. Nakrájajte zemiaky na kolieska a Sedlčanský hermelín na plátky. Položte polovicu zemiakov do misy, pridajte polovicu cibule so slaninou a rozložte polovicu plátkov Sedlčanského hermelínu. Opakujte so zvyšnými ingredienciami. Zalejte smotanou a mierne osoľte a okoreňte.
Pečte 15 minút, dokiaľ sa syr úplne nerozpustí.
! Náš tip !
Tento recept je možné použiť ako prílohu alebo aj ako hlavný chod v kombinácii s listovým šalátom ako ľahkou prílohou!