title
lucina-nadychana_wrap_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Zemiakové wrapy s Lučinou Nadýchanou s bylinkami

120 min
4 porcia

Budete potrebovať

4.jpg
  1. Zemiaky nakrájame na tenké plátky a dáme na 30 minút do studenej vody. 
  2. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  3. Plátky zemiakov vyberieme z vody a necháme ich odkvapkať. Podľa veľkosti položíme tri alebo štyri plátky zemiakov v štyroch radoch na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa čiastočne prekrývali, a posypeme trochou soli.
  4. Zemiaky rovnomerne a bohato posypeme strúhaným syrom tak, aby plátky po upečení dobre držali pohromade.
  5. Pečieme v rúre asi 30 minút pri 180 °C. 
  6. Medzitým umyjeme šalátovú uhorku a paradajky a nakrájame ich na plátky. Petržlenovú vňať umyjeme a natrháme na väčšie kúsky.
  7. Zemiakové wrapy vyberieme z rúry a necháme ich krátko vychladnúť.
  8. Potom wrapy natrieme Lučinou Nadýchanou s bylinkami a obložíme ich šalátovou uhorkou, paradajkami a petržlenovou vňaťou. Preložíme a pochutíme si.

Výživové údaje na 100 g

energie
559,8 kj / 133,3 kcal
tuky
7,9 g
sacharidy
9,5 g
z toho cukry
1,5 g
bielkoviny
5,9 g
soľ
0,6 g
vláknina
0,9 g