title
bramborove-rosti-s-uzenym-lososem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Zemiakové rösti s údeným lososom

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 ksLučina Originál 100g
  • 3 čajová lyžičkazemiakový škrob
  • 150 gzemiaky
  • 1 čajová lyžičkačerstvé bylinky (napr. kôpor, tymián, rozmarín)
  • 50 gúdený losos
  • rozpustené maslo na smaženie
  • soľ
  1. Zemiaky olúpte, nastrúhajte nahrubo, osoľte (približne ½ lyžičky) a nechajte 5 minút odstáť. Potom zo zemiakov vytlačte prebytočnú tekutinu (najlepšie cez plátno). Zemiaky opäť trochu osoľte a zmiešate so zemiakovým škrobom. Na panvici rozpáľte prepustené maslo a smažte na ňom z oboch strán zemiakové rösti (tvoríme placky približne s veľkosťou 5 cm).
     
  2. V miske zmiešajte Lučinu s najemno nasekanými bylinkami a podľa chuti zmes osoľte. Na vychladnuté rösti vytvorte lyžičkami z Lučiny „halušku“, ozdobte plátkom údeného lososa a vetvičkou tymianu.

Výživové údaje na 100 g

energie
913,5 kj / 217,5 kcal
tuky
16,3 g
sacharidy
11,8 g
z toho cukry
1,0 g
bielkoviny
6,2 g
soľ
1,2 g
vláknina
0,6 g