title
bataty-s-cockou-a-orisky_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Bataty so šošovicou a orieškami

60 min + + 20 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 480 gLučina Línia
  • 4 kssladké zemiaky (stredná veľkosť)
  • 160 gzelená šošovica
  • 200 gstrúhaný syr (gouda alebo čedar)
  • 4 lyžicecitrónová šťava
  • 0.50 čajová lyžičkakurkuma
  • 0.50 čajová lyžičkarastlinný olej
  • 2 štipkakajenské korenie
  • 2 lyžiceolivový olej
  • 2 lyžicerozpustené maslo
  • 2 hrsťzmes orechov a semien (napr. sezam, mak, lieskové orechy, kešu oriešky)
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Bataty dajte na pekáč a pečte v rúre cca 45 minút na 200 °C. Medzitým uvarte šošovicu tak, aby bola mäkká. V miske zmiešajte Lučinu, asi ⅔ nastrúhaného syra, citrónovú šťavu, kurkumu, rímsku rascu, kajenské korenie a podľa vlastnej chuti osoľte.
     
  2. Hotové bataty vyberte z rúry a nechajte trocha vychladnúť. Potom ich prekrojte po dĺžke napoly a vydlabte tak, aby vznikla lodička s hrúbkou cca 1,5 cm. Vnútro batatov roztlačte vidličkou a pridajte do misky s náplňou. Všetko ešte raz premiešajte. Bataty trošku pokvapkajte olivovým olejom. Vydlabané bataty naplňte zmesou a posypte zvyškom syra. Pečte v rúre cca 15 minút na 180 °C.
     
  3. Medzitým pripravte orieškovú zmes. Na panvicu dajte lyžičku prepusteného masla a zmes orieškov a semienok. Na panvici na strednom plameni zľahka restujte dozlatista. Zmes môžete aj trošku osoliť. Bataty vyberte z rúry a posypte orieškovou zmesou.

Výživové údaje na 100 g

energie
886,1 kj / 211,0 kcal
tuky
12,3 g
sacharidy
16,6 g
z toho cukry
3,1 g
bielkoviny
8,6 g
soľ
0,3 g
vláknina
1,9 g