title
batatovy-krem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Batatový krém

30 min + + 10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 500 gošúpané sladké zemiaky
  • 1 kscibuľa
  • 2 polievková lyžicarastlinný olej
  • 1 čajová lyžičkarastlinný olej
  • 1 čajová lyžičkamletý koriander
  • 750 mlzeleninový vývar
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 ksLučina Originál 100g
  • 1 polievková lyžicacitrónová šťava
  • piniové semienka
  • sušené chilli (vločky) na posypanie
Lucina 120g bila_1245x915px.jpg
  1. Olúpané bataty nakrájajte na menšie kocky.
     
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno. V hrnci rozohrejte olej a cibuľku pozvoľna opekajte dozlatista. Pridajte rímsku rascu a koriander a asi pol minúty miešajte.
     
  3. Do hrnca vsypte bataty, zalejte vývarom, ochuťte soľou a čiernym korením a varte, pokiaľ nie sú bataty dostatočne mäkké.
     
  4. Polievku rozmixujte dohladka. Pridajte Lučinu so smotanou a ešte premixujte. Ak je polievka dosť hustá, zrieďte ju vývarom podľa potreby.
     
  5. Dochuťte citrónovou šťavou.
     
  6. Na tanieri posypte píniovými semienkami a čili vločkami podľa chuti.

Výživové údaje na 100 g

energie
272,3 kj / 64,8 kcal
tuky
3,6 g
sacharidy
6,4 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
1,4 g
soľ
0,4 g
vláknina
1,2 g