title
28a_1245x915px.png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Balkanski kicoš

90 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 1 ksveľká červená paprika
  • 1 ksmenší baklažán
  • 4 strúčikcesnak
  • čierne korenie
  • soľ
  • sladká červená paprika
  • mleté chilli
  • citrónová šťava
  • slnečnicový olej
  • chilli papričky na ozdobu
  • bobkový list
  • tymián
  • kyslá smotana
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Baklažán a papriky pečte vcelku v rúre asi 30 minút. Upečenú zeleninu sparte v studenej vode, zbavte šupiek a jadrovníkov a rozmixujte. Vložte do hrnca, pridajte asi 50 ml oleja a minimálne hodinu všetko povarte. Miešajte tak, aby sa zmes spojila s olejom a vytvorila konzistentnú hmotu. Na záver podľa chuti pridajte soľ, cesnak, čierne korenie a trochu citrónovej šťavy.
     
  2. Hermelíny pozdĺžne rozkrojte a potrite ich zmesou rozotreného cesnaku, sladkej červenej papriky a čili korenia. Pridajte ďalšiu vrstvu hotovej zmesi a priklopte. Hermelíny vložte do pohára a zalejte olejom. Pridajte na plátky nakrájané strúčiky cesnaku, celé farebné korenie, čili papričky, bobkový list a tymian a nechajte minimálne 3 dni odležať.
     
  3. Podávajte ozdobené grilovanou paprikou a baklažánom, kopčekom kyslej smotany a čerstvým tymianom.

Výživové údaje na 100 g

energie
908,1 kj / 216,2 kcal
tuky
18,8 g
sacharidy
2,9 g
z toho cukry
2,1 g
bielkoviny
9,1 g
soľ
0,9 g
vláknina
0,7 g