Baklažán a papriky pečte vcelku v rúre asi 30 minút. Upečenú zeleninu sparte v studenej vode, zbavte šupiek a jadrovníkov a rozmixujte. Vložte do hrnca, pridajte asi 50 ml oleja a minimálne hodinu všetko povarte. Miešajte tak, aby sa zmes spojila s olejom a vytvorila konzistentnú hmotu. Na záver podľa chuti pridajte soľ, cesnak, čierne korenie a trochu citrónovej šťavy.
Hermelíny pozdĺžne rozkrojte a potrite ich zmesou rozotreného cesnaku, sladkej červenej papriky a čili korenia. Pridajte ďalšiu vrstvu hotovej zmesi a priklopte. Hermelíny vložte do pohára a zalejte olejom. Pridajte na plátky nakrájané strúčiky cesnaku, celé farebné korenie, čili papričky, bobkový list a tymian a nechajte minimálne 3 dni odležať.
Podávajte ozdobené grilovanou paprikou a baklažánom, kopčekom kyslej smotany a čerstvým tymianom.