Na panvicu s prepusteným maslom vysypte nadrobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku a stopku zeleru. Všetko zľahka opekajte, kým paprika nezmäkne.
Potom pridajte rímsku rascu, sladkú papriku, kajenské korenie a približne minútu restujte, aby sa korenie rozvoňalo. Pridajte paradajkový pretlak a restujte opäť asi minútu. Pridajte plechovku lúpaných paradajok, na kocky nakrájané čerstvé paradajky a hrsť bazalky (trochu si nechajte na ozdobu). Všetko na miernom plameni redukujte, kým zmes nezhustne.
V zeleninovej zmesi urobte tri jamky a vylejte do nich vajcia (môžete použiť jednu panvicu a robiť v nej všetky tri vajcia naraz alebo tri malé panvice). Nechajte na strednom plameni tak dlho, pokiaľ vajcia nie sú hotové (trvá to asi 15 minút).
Nakoniec pridajte pomocou lyžičky Lučinu a celú Shakshuku posypte zvyškom nasekanej bazalky.