title
shakshuka.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Shakshuka

30 min + + 20 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 120 gLučina Línia
  • 1 polievková lyžicarozpustené maslo
  • 1 ksčervená cibuľa
  • 3 strúčikcesnak
  • 1 ksčervená paprika
  • 1 ksstonka zeleru
  • 1 čajová lyžičkarastlinný olej
  • 1 čajová lyžičkasladká paprika
  • kajenské korenie
  • 2 polievková lyžicaparadajkový pretlak
  • 1 môženakrájané lúpané paradajky
  • 150 gčerstvé paradajky
  • 1 hrsťnasekaná čerstvá bazalka + na ozdobu
  • 3 ksvajce
LUCINA LINIE 120g_1245x915px.jpg
  1. Na panvicu s prepusteným maslom vysypte nadrobno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku a stopku zeleru. Všetko zľahka opekajte, kým paprika nezmäkne.
     
  2. Potom pridajte rímsku rascu, sladkú papriku, kajenské korenie a približne minútu restujte, aby sa korenie rozvoňalo. Pridajte paradajkový pretlak a restujte opäť asi minútu. Pridajte plechovku lúpaných paradajok, na kocky nakrájané čerstvé paradajky a hrsť bazalky (trochu si nechajte na ozdobu). Všetko na miernom plameni redukujte, kým zmes nezhustne.
     
  3. V zeleninovej zmesi urobte tri jamky a vylejte do nich vajcia (môžete použiť jednu panvicu a robiť v nej všetky tri vajcia naraz alebo tri malé panvice). Nechajte na strednom plameni tak dlho, pokiaľ vajcia nie sú hotové (trvá to asi 15 minút).
     
  4. Nakoniec pridajte pomocou lyžičky Lučinu a celú Shakshuku posypte zvyškom nasekanej bazalky.

Výživové údaje na 100 g

energie
297,9 kj / 70,9 kcal
tuky
4,4 g
sacharidy
4,1 g
z toho cukry
3,2 g
bielkoviny
3,6 g
soľ
0,1 g
vláknina
0,7 g