title
Návrh bez názvu (6).jpg
bambino.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez mäsa
(0 z 1 hodnotenia)

Krémové cestoviny s príchuťou ementálu

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksBambino Extra ementálové
  • 450 g fusillicestoviny
  • 55 gmaslo
  • 4 strúčikcesnak
  • 250 gcherry paradajky
  • 240 mlsmotana na šľahanie
  • soľ a čierne korenie
  • bazalka
Bambino_Extra Ementalove_90g_400x400px.jpg
  1. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a nechajte odkvapkať v cedníku.
  2. Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a smažte, kým cesnak nezačne voňať.
  3. Do panvice nalejte smotanu na šľahanie a premiešajte.
  4. Znížte teplotu na minimum a do panvice pridajte tavený syr Bambino Extra ementálové. Miešajte, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí hladkú omáčku.
  5. Varte niekoľko minút, kým omáčka mierne nezhustne. Dochuťte soľou a korením. V prípade potreby zrieďte mliekom.
  6. Do panvice pridajte uvarené cestoviny fusilli a miešajte, kým sa cestoviny rovnomerne neobalia syrovou omáčkou.
  7. Do zmesi cestovín a omáčky jemne vmiešajte cherry paradajky.
  8. Odstavte z ohňa a ozdobte lístkami čerstvej bazalky.
  9. Vychutnajte si ementálovú chuť so sviežimi paradajkami a bazalkou!

! Náš tip !

Ozdobte paradajkami a čerstvou bazalkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1125,7 kj / 268 kcal
tuky
14,5 g
sacharidy
27,1 g
z toho cukry
1,8 g
bielkoviny
7,0 g
soľ
0,7 g
vláknina
2,5 g