title
bambino_halusky2_1245x915px.jpg
bambino.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Halušky zapečené s Bambinom, karamelizovanou a chrumkavou cibuľkou

80 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 lyžicemaslo
  • 300 gcibuľa
  • 2 ksBambino Originál
  • 0.50 hrnček 30 %smotana
  • muškátový oriešok
  • 1 hrnček prepustenémaslo
  • 140 g (olúpanej a nakrájanej na tenké plátky, asi 1,5 hrnčeka)červená cibuľa
  • 1 lyžicehladká múka
  • 1 hrsť jemno nasekanápažítka
  • 150 gzemiaky
  • 1 ks „L“vajce
  • 150 ghladká múka
  • 150 gpolohrubá múka
  • soľ
Bambino_Original_100g_400x400px.jpg
  1. V nepriľnavej panvici na miernom ohni rozpustite 2 lyžice masla a pridajte nakrájané cibule. Pomaly ich karamelizujte, dokiaľ nezískajú zlatistú farbu, čo môže trvať približne 45 minút. Neurýchľujte proces, aby cibuľa nezhorkla; občas zamiešajte. Zatiaľ čo cibule karamelizujú, pripravte halušky.
  2. Do misy najemno nastrúhajte zemiaky, pridajte vajce, hladkú a polohrubú múku, trochu soli a cesto premiešajte. Do osolenej vriacej vody pomocou sitka na halušky pretlačte cesto. Dôkladne premiešajte a varte približne 2 minúty, dokiaľ nevyplávajú na povrch. Uvarené sceďte a prepláchnite.
  3. Predhrejte rúru na 220 °C.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte halušky, Bambino original, smotanu a karamelizovanú cibuľu. Dobre premiešajte a dochuťte čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Soľ nie je potreba, halušky aj syr sú už dostatočne slané. Zmes rozprestrite do zapekacej misy. Umiestnite na stredný rošt v rúre a pečte halušky, dokiaľ povrch nebude mierne chrumkavý, asi 20 – 25 minút. Dávajte pozor, aby sa karamelizovaná cibuľa na povrchu nespálila.
  5. Zatiaľ čo sa syrové halušky pečú, zohrejte prepustené maslo v malej panvici alebo rajnici na teplotu približne 160 °C. Plátky červenej cibule obaľte múkou a vložte ich do horúceho oleja (ak sa všetky nezmestia, vyprážajte na etapy). Vyprážajte, dokiaľ nie sú chrumkavé a zlatohnedé. Nenechajte ich príliš stmavnúť, aby nezhorkli. Vyberte cibuľu tesne predtým, než je hotová, a položte na papierovú utierku, aby odsala prebytočný olej. Ihneď po vypražení mierne osoľte.
  6. Zapečené syrové halušky poriadne posypte nasekanou pažítkou a vyprážanou cibuľou.

! Náš tip !

Kto má rád môže si k cibuľke pridať aj opečenú slaninu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1164.9 kj / 277.3 kcal
tuky
19.7 g
sacharidy
20.1 g
z toho cukry
3.0 g
bielkoviny
5.0 g
soľ
0.6 g
vláknina
1.5 g