title
LEF_7894_preview 1 (1).jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Francúzsky toast a Pribináčik Tvarrrohový so sezónnym ovocím

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 4 baleniePribináček Tvarrrohový
  • 4 plátkytoastový chlieb
  • 2 ksvajce
  • 0.50 hrnčekmlieko
  • 1 polievková lyžicacukr krupice
  • 0.50 čajová lyžičkavanilkový extrakt
  • Máslo alebo olej na vyprážanie
  • ovocie na ozdobenie
PBCK_tvarohovy_125_1245x915px.jpg
  1. V stredne veľkej mise rozšľaháme vajíčka, mlieko, cukor a vanilkový extrakt.
  2. Rozpálime panvicu na strednom ohni a pridáme malé množstvo masla alebo
    oleja, aby sa chlieb nelepil.
  3. Namočíme každý plátok chleba do zmesi vajec a mlieka. Necháme chlieb
    nasiaknuť zmesou z oboch strán, ale len tak, aby sa chlieb nerozmočil.
  4. Vyprážame chlieb na panvici, dokiaľ nie je z oboch strán zlatohnedý
    a chrumkavý, čo by malo trvať asi 2–3 minúty z každej strany.
  5. Hotové plátky francúzskeho toastu okamžite servírujeme.
  6. Podávame ich ešte teplé s Pribináčikom tvarrrohovým a čerstvým
    sezónnym ovocím.

! Náš tip !

Môžeme použiť aj ďalšie prísady, ako je škorica alebo javorový sirup.

Výživové údaje na 100 g

energie
742,1 kj / 176,7 kcal
tuky
10,0 g
sacharidy
13,9 g
z toho cukry
6,7 g
bielkoviny
7,8 g
soľ
0,04 g
vláknina
0,6 g