Menu
Recepty
Články
Značky
Súťaže
Novinky
Domov >
Recepty >
Francúzsky toast a Pribináčik Tvarrrohový so sezónnym ovocím
(0 z 1 hodnotenia)
Francúzsky toast a Pribináčik Tvarrrohový so sezónnym ovocím
30 min
4 porcia
Budete potrebovať
4 balenie
Pribináček Tvarrrohový
4 plátky
toastový chlieb
2 ks
vajce
0.50 hrnček
mlieko
1 polievková lyžica
cukr krupice
0.50 čajová lyžička
vanilkový extrakt
Máslo alebo olej na vyprážanie
ovocie na ozdobenie
V stredne veľkej mise rozšľaháme vajíčka, mlieko, cukor a vanilkový extrakt.
Rozpálime panvicu na strednom ohni a pridáme malé množstvo masla alebo
oleja, aby sa chlieb nelepil.
Namočíme každý plátok chleba do zmesi vajec a mlieka. Necháme chlieb
nasiaknuť zmesou z oboch strán, ale len tak, aby sa chlieb nerozmočil.
Vyprážame chlieb na panvici, dokiaľ nie je z oboch strán zlatohnedý
a chrumkavý, čo by malo trvať asi 2–3 minúty z každej strany.
Hotové plátky francúzskeho toastu okamžite servírujeme.
Podávame ich ešte teplé s Pribináčikom tvarrrohovým a čerstvým
sezónnym ovocím.
! Náš tip !
Môžeme použiť aj ďalšie prísady, ako je škorica alebo javorový sirup.
Výživové údaje na 100 g
energie
742,1 kj / 176,7 kcal
tuky
10,0 g
sacharidy
13,9 g
z toho cukry
6,7 g
bielkoviny
7,8 g
soľ
0,04 g
vláknina
0,6 g
Nech Vám neutečie žiadny recept.
Odoberajte náš newsletter.
Odoberať
Som profesionál v gastroprevádzke
Prihlásením k odberu newslettera súhlasíte s
pravidlami spracovania osobných údajov
. Kedykoľvek sa môžete z odberu odhlásiť.