5 plátky (ideálne prosciutto, ale môže byť aj dusená)šunka
1 ksžĺtok
petržlenová vňať
soľ a čierne korenie
Kyslú smotanu ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením a dobre premiešame.
Z oboch plátov lístkového cesta vykrojíme rovnaký tvar srdca. Na jedno srdce položíme Sedlčanský Originál, okolo neho rovnomerne rozotrieme kyslú smotanu a na ňu nakladieme plátky šunky. Prikryjeme druhým plátom cesta v tvare srdca.
Okraje cesta spojíme a okolo celého srdca urobíme zárezy dlhé asi 2 cm. Prúžky cesta potom stočíme a celé srdce natrieme žĺtkom.
Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. Po upečení vyberieme z rúry, odstránime vrchnú kôrku zo Sedlčanského Originálu, odtrhneme si kúsok srdca a môžeme si pochutiť na lístkovom ceste, ktorý namáčame v syre.
! Náš tip !
Zvyšné kúsky cesta môžete vykrojiť do tvaru srdiečok, trochu posoliť, natrieť žĺtkom a upiecť spoločne so srdcom. Pre vegetariánsky variant srdca stačí len vynechať šunku.