title
valentyn_srdce z listoveho testa_1245x915 (1).jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Sedlčanský Originál v srdci z lístkového cesta

40 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 50 mlkyslá smotana
  • 2 kslístkové cesto
  • 1 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 5 plátky (ideálne prosciutto, ale môže byť aj dusená)šunka
  • 1 ksžĺtok
  • petržlenová vňať
  • soľ a čierne korenie
Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Kyslú smotanu ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením a dobre premiešame.
  2. Z oboch plátov lístkového cesta vykrojíme rovnaký tvar srdca. Na jedno srdce položíme Sedlčanský Originál, okolo neho rovnomerne rozotrieme kyslú smotanu a na ňu nakladieme plátky šunky. Prikryjeme druhým plátom cesta v tvare srdca.
  3. Okraje cesta spojíme a okolo celého srdca urobíme zárezy dlhé asi 2 cm. Prúžky cesta potom stočíme a celé srdce natrieme žĺtkom.
  4. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. Po upečení vyberieme z rúry, odstránime vrchnú kôrku zo Sedlčanského Originálu, odtrhneme si kúsok srdca a môžeme si pochutiť na lístkovom ceste, ktorý namáčame v syre.

! Náš tip !

Zvyšné kúsky cesta môžete vykrojiť do tvaru srdiečok, trochu posoliť, natrieť žĺtkom a upiecť spoločne so srdcom. Pre vegetariánsky variant srdca stačí len vynechať šunku.

Výživové údaje na 100 g

energie
1452.4 kj / 345.8 kcal
tuky
24.6 g
sacharidy
22.6 g
z toho cukry
2.3 g
bielkoviny
9.6 g
soľ
0.9 g
vláknina
1.3 g