title
rizoto_1245x915px.jpg
bambino.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Quattro formaggi risotto

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 balenieBambino omáčka 4 druhy syra
  • 1 hrnčekryža arborio
  • 2 strúčikcesnak
  • 4 hrnček (může být i zeleninový vývar)kurací vývar
  • 0.50 hrnčekbiele víno
  • 2 lyžiceolivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • 0.50 kscibuľa
400x400 produkt (1).png
  1. Vo veľkom hrnci alebo hlbokej panvici zahrejeme na strednom ohni olivový olej.
  2. Pridáme jemne nasekanú cibuľu a nasekaný cesnak a smažíme asi 2–3 minúty, kým nezosklovatí.
  3. Pridáme arborio ryžu a za stáleho miešania varíme asi 2–3 minúty, kým ryža nezačne absorbovať olej a nezmení farbu na ľahko priehľadnú na okrajoch.
  4. Prilejeme k ryži biele víno a varíme, kým sa víno nevyvarí. Postupne pridávame vývar. Najprv prilejeme asi 1/2 hrnčeka vývaru a miešame, kým sa ryža nezačne zahusťovať. Pokračujeme v postupnom pridávaní vývaru,
    vždy približne 1/2 hrnčeka naraz. 
  5. Takto varíme ryžu na miernom ohni za stáleho miešanie asi 18-20 minút, kým nebude mäkká, ale stále ľahko al dente.
  6. Keď je ryža hotová, pridáme Apetito quattro formaggi omáčku, premiešame do hladka a 2–3 minúty prevaríme.
  7. Dochutíme soľou a korením.
  8. Horúce risotto servírujeme na plytkom tanieri dozdobené sekanou petržlenovou vňaťou.

Výživové údaje na 100 g

energie
461,4 kj / 109,9 kcal
tuky
2,9 g
sacharidy
16,9 g
z toho cukry
0,4 g
bielkoviny
3,0 g
soľ
0,3 g
vláknina
0,1 g