title
kureci_kousky_1245x915px.jpg
bambino.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Kuracie kúsky so šampiňónmi, tymiánom a syrovou omáčkou

60 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 1 balenieBambino omáčka s ementalom
  • 500 g ( nebo stehenní maso)kuracie prsia
  • 200 gšampiňóny
  • 2 strúčikcesnak
  • 2 lyžiceolivový olej
  • 1 lyžicetymián
  • 1 lyžicemaslo
  • soľ a čierne korenie
400x400 produkt (2).png
  1. Najprv pripravíme kuracie mäso. Nakrájame ho na kúsky veľkosti jedného sústa a dochutíme soľou a korením. 
  2. Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej. Kuracie kúsky vyprážame na strednom ohni, kým nezozlátnu a úplne sa neprepečú (asi 5–7 minút). Potom vyberieme
    mäso z panvice a dáme bokom.
  3. Do rovnakej panvice pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Pridáme nasekaný cesnak a šampiňóny nakrájané na plátky. Vyprážame ich asi 5 minút, kým šampiňóny nezmäknú a nezačnú hnednúť.
  4. Pridáme kuracie kúsky späť do panvice a vmiešame čerstvý tymián. 
  5. Dochutíme soľou a korením.
  6. Pokračujeme v miešaní ďalšie 2–3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
  7. Pridáme syrovú omáčku a 2–3 minúty ešte prevaríme.

! Náš tip !

Podávame s varenými cestovinami alebo ryžou. Môžeme tiež ozdobiť čerstvým tymianom alebo petržlenovou vňaťou pre výraznejšiu chuť.

Výživové údaje na 100 g

energie
502,8 kj / 119,7 kcal
tuky
5,9 g
sacharidy
2,1 g
z toho cukry
0,5 g
bielkoviny
14,6 g
soľ
0,6 g
vláknina
0,3 g