Kuracie kúsky so šampiňónmi, tymiánom a syrovou omáčkou
60 min
4 porcia
Budete potrebovať
1 balenieBambino omáčka s ementalom
500 g ( nebo stehenní maso)kuracie prsia
200 gšampiňóny
2 strúčikcesnak
2 lyžiceolivový olej
1 lyžicetymián
1 lyžicemaslo
soľ a čierne korenie
Najprv pripravíme kuracie mäso. Nakrájame ho na kúsky veľkosti jedného sústa a dochutíme soľou a korením.
Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej. Kuracie kúsky vyprážame na strednom ohni, kým nezozlátnu a úplne sa neprepečú (asi 5–7 minút). Potom vyberieme mäso z panvice a dáme bokom.
Do rovnakej panvice pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Pridáme nasekaný cesnak a šampiňóny nakrájané na plátky. Vyprážame ich asi 5 minút, kým šampiňóny nezmäknú a nezačnú hnednúť.
Pridáme kuracie kúsky späť do panvice a vmiešame čerstvý tymián.
Dochutíme soľou a korením.
Pokračujeme v miešaní ďalšie 2–3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
Pridáme syrovú omáčku a 2–3 minúty ešte prevaríme.
! Náš tip !
Podávame s varenými cestovinami alebo ryžou. Môžeme tiež ozdobiť čerstvým tymianom alebo petržlenovou vňaťou pre výraznejšiu chuť.