Začiatky výroby syrov a ďalších mliekarenských výrobkov v Hodoníne siahajú až do polovice 19. storočia. Začiatkom 20. storočia bola rodinná mliekareň Rieben, pôvodom švajčiarski syrári usadení v Hodoníne, najvýznamnejším dodávateľom mliekarenských výrobkov do Viedne.
V roku 1951 bola hodonínska mliekareň znárodnená a stala sa súčasťou juhomoravského národného podniku Lacrum. Investície do výroby urobili z miestnej továrne vo svojej dobe veľmi moderný závod; napríklad vďaka podzemným chodbám medzi prevádzkami sa významne zlepšili hygienické podmienky výroby syrov. Nová budova mala výrobnú kapacitu spracovania 45 000 litrov mlieka denne, súčasťou produkcie bola aj výroba topených syrov
V roku 1990 prešiel závod v Hodoníne privatizáciou a ďalej pokračoval ako TPK spol. s r. o. Od roku 1999 je súčasťou Savencia Fromage & Dairy. Zapojenie do štruktúr popredného svetového výrobcu syrov prinieslo do Hodonína zahraničné skúsenosti a ďalšie investície, dnes je tak závod najväčším a najmodernejším výrobcom topených syrov v Českej republike a jedným z najväčších v strednej Európe.
V roku 1973 začala v Hodoníne výroba nového topeného syra Apetito. Medzi syrmi používanými na výrobu Apetita bol aj ementál, vo svojej dobe išlo o špičkový topený syr. Počas ďalších desaťročí sa Apetito stalo najznámejším a najobľúbenejším topeným syrom na českom trhu.
Hlavným produktom značky Apetito bol od začiatku topený syr v tvare trojuholníka a kocky, postupne sa potom pridávajú aj topené plátky, tvrdý plátkový syr a ďalšie.