title
8a_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Rybacia nátierka

10 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 150 gApetito smotanové 150g
  • 1 môžesardinky vo vlastnej šťave
  • 2 kskyslé uhorky
  • 1 kscibuľa
  • 1 lyžiceplnotučná horčica
  • citrónová šťava
  • 1 štipkasoľ
  • 1 štipkačierne korenie
Apetito_smetanove_150g_400x400px.jpg
  1. Vyberte sardinky vo vlastnej šťave z plechovky a vidličkou ich rozdrvte v miske. 
  2. Pridajte syr Apetito a horčicu. 
  3. Všetko poriadne premiešajte.
  4. Nakrájajte cibuľu nadrobno a uhorky na kocky. 
  5. K syrovej zmesi primiešajte zeleninu a ochutnajte. 
  6. Dochuťte trochou citrónovej šťavy, soľou a bielym korením. 
  7. Výrazná rybacia nátierka sa hodí na jemnú francúzsku bagetu alebo na rožok, ale je možné ju kombinovať aj s tmavým celozrnným pečivom.




     

! Náš tip !

Ak nemáte sardinky príliš v láske, ale chcete zostať pri rybacej nátierke, použite konzervu tuniaka v oleji či vo vlastnej šťave. Dosiahnete tým odlišnú, jemnejšiu chuť, ktorá sa hodí na chlebíčky ozdobené zeleninou.

Výživové údaje na 100 g

energie
550,2 kj / 131,0 kcal
tuky
8,3 g
sacharidy
5,2 g
z toho cukry
3,3 g
bielkoviny
10,2 g
soľ
1,6 g
vláknina
0,7 g