title
Bambino_porkova-polevka_1245x915px.jpg
bambino.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Pórová polievka s mäsovými knedličkami a Bambinom originál

45 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • Ingrediencie na mäsové knedličky:
  • 500 g (míchané)mleté mäso
  • 5 lyžicestrúhanka
  • 1 lyžice (sušený)tymián
  • 1 ksvajce
  • soľ a čierne korenie
  • 2 lyžiceolej
  • Ingrediencie na polievku:
  • 200 gBambino Original v obale
  • 3 kspór
  • 1 kscibuľa
  • 1 strúčikcesnak
  • 750 mlzeleninový vývar
  • soľ a čierne korenie
  • žerucha
Bambino_Original_100g_400x400px.jpg
  1. V mise zmiešame mleté mäso, vajce, strúhanku a tymian. Osolíme, okoreníme a premiešame, dokiaľ nevznikne kompaktná hmota. Z nej pomocou navlhčených rúk vytvarujeme malé knedličky s priemerom približne 3 cm.
  2. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a knedličky na ňom opečieme zo všetkých strán dozlatista. Restujeme približne 8 minút, dokiaľ nie sú dobre prepečené. Potom ich vyberieme a odložíme nabok.
  3. Pór pozdĺžne rozrežeme, dôkladne opláchneme a nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a krátko opražíme vo výpeku po knedličkách. Pridáme pór a restujeme asi 2 minúty.
  4. Zeleninový základ zalejeme vývarom, privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
  5. Do polievky vrátime opečené knedličky, vmiešame syr Bambino Originál a miešame, dokiaľ sa úplne nerozpustí. Ďalej už nevaríme.
  6. Hotovú polievku podávame ozdobenú čerstvou žeruchou alebo nasekanou pažítkou.

! Náš tip !

Výborná ako sýty obed alebo hrejivá večera v chladnejšom období.

Výživové údaje na 100 g

energie
544.6 kj / 129.7 kcal
tuky
8.5 g
sacharidy
6.6 g
z toho cukry
2.0 g
bielkoviny
6.6 g
soľ
0.5 g
vláknina
1.1 g