V mise zmiešame mleté mäso, vajce, strúhanku a tymian. Osolíme, okoreníme a premiešame, dokiaľ nevznikne kompaktná hmota. Z nej pomocou navlhčených rúk vytvarujeme malé knedličky s priemerom približne 3 cm.
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a knedličky na ňom opečieme zo všetkých strán dozlatista. Restujeme približne 8 minút, dokiaľ nie sú dobre prepečené. Potom ich vyberieme a odložíme nabok.
Pór pozdĺžne rozrežeme, dôkladne opláchneme a nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a krátko opražíme vo výpeku po knedličkách. Pridáme pór a restujeme asi 2 minúty.
Zeleninový základ zalejeme vývarom, privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
Do polievky vrátime opečené knedličky, vmiešame syr Bambino Originál a miešame, dokiaľ sa úplne nerozpustí. Ďalej už nevaríme.
Hotovú polievku podávame ozdobenú čerstvou žeruchou alebo nasekanou pažítkou.
! Náš tip !
Výborná ako sýty obed alebo hrejivá večera v chladnejšom období.