title
Pečená dýně s Lučinou & Skyr a ořechy.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Pečená tekvica s Lučinou & Skyr a orechmi

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

  • 2 ksLučina & Skyr
  • 300 g (oloupaná, nakrájená na kostky)tekvica maslová
  • 1 lyžiceolivový olej
  • 1 lyžicemed
  • 0.50 lyžiceškorica
  • 2 lyžice (nebo nasekané mandle)vlašské orechy
LUCINA _ SKYR 120g_1245x915px.jpg
  1. Rúru predhrejeme na 190 °C.
  2. Tekvicu olúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
  3. Pečieme 20 minút, dokiaľ tekvica nezmäkne a nezačne zlatnúť.
  4. Upečenú tekvicu premiešame s medom a škoricou.
  5. Do misiek rozdelíme Lučinu & Skyr, pridáme ešte teplú tekvicu a posypeme nasekanými orechmi.

! Náš tip !

Namiesto vlašských orechov môžete použiť tekvicové semienka, ktoré zvýraznia jesennú chuť jedla a dodajú mu extra chrumkavosť.

Výživové údaje na 100 g

energie
508.0 kj / 120.9 kcal
tuky
6.7 g
sacharidy
10.4 g
z toho cukry
4.4 g
bielkoviny
4.2 g
soľ
0.2 g
vláknina
1.3 g