title
peceny chrest_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
(0 z 1 hodnotenia)

Špargľa v lístkovom ceste so slaninou s Apetito Gouda plátkami

30 min
4 porcia

Budete potrebovať

Apetito_platky_gouda_90g_400x400px.jpg
  1. Špargľu očistíme, spodné tvrdé časti odstránime.
  2. Lístkové cesto rozvinieme a vyvaľkaný plát rozkrojíme na štyri trojuholníky.
  3. Na každý trojuholník cesta položíme dva plátky slaniny, na ne dva výhonky špargle a pokryjeme plátkom syra.
  4. Cesto zavinieme od širšej strany trojuholníka a okraje dôkladne spojíme.
  5. Každý balíček potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, dokiaľ cesto nezozlatne.

! Náš tip !

Lístkové cesto potreté vajíčkom môžete ešte pred upečením posypať hrubozrnnou soľou alebo bylinkami.

Výživové údaje na 100 g

energie
1153,6 kj / 274,7 kcal
tuky
21,2 g
sacharidy
13,8 g
z toho cukry
1,7 g
bielkoviny
7,6 g
soľ
0,7 g
vláknina
1,2 g